Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve UNIDO işbirliği ile gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelere teknik destek programı çerçevesinde, 17-21 Haziran 2013 tarihlerinde “Meyve Suyu İşleme Teknolojileri: Fizibilite, Üretim ve Kalite Kontrol" konusunda çalıştay ve eğitim programı düzenlenmiştir. Programın amacı meyve suyu işleme teknolojileri konusunda katılımcıları bilgilendirmek, konuyla ilgili tecrübeleri paylaşmak, katılımcılar ve Türkiye arasındaki işbirliğini geliştirerek, ülkelerindeki meyve suyu işleme sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Katılımcı ülkeler Bosna Hersek, Ethopya, Kazakistan, Kırgızistan (2), Moğolistan, Moldova, Nijer, Ukrayna, Tacikistan, Yemen ve Türkiye'dir (3). Türk katılımcılar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden katılmıştır.
Program kapsamında, meyve suyu işleme teknolojileri üzerine teorik eğitimler, ülke sunuşları, teknik firma ziyaretleri, kültür ziyaretleri, açılış ve kapanış töreni yapılmıştır. Programa TÜBİTAK MAM araştırmacılarının yanı sıra, üniversitelerden ve özel sektörden eğitmenler katılmıştır. Program sonunda katılımcılar tarafından yapılan değerlendirmede programın ülkeleri için çok faydalı olduğu belirtilerek, programların devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir.