Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın temel misyonlarından biri olan araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda 07 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Raffles Hotel’de “3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi” düzenlendi.
Araştırma konusunu gıda, beslenme ve sağlık olarak belirleyen, toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik eden, tamamlanmış ve uygulanabilir olma kriterleri doğrultusunda değerlendirme yapılan ve bu yıl ilk defa uluslararası katılıma açık hale getirilen 2. Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün sahibi, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nde yürütülen “Fonksiyonel Instant Çay Geliştirilmesi ve Sağlık Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi’’ adlı projesiyle Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ve ekip arkadaşları (Prof. Dr. Asım Örem-KTÜ Tıp Fakültesi, Dr. Ayşe Karadağ, Ebru Pelvan ve Ferruh Naki Adoğlu) oldu. Dünyada ilk defa bitkisel sterol kullanılarak kolesterol düşürücü ve kalp-dostu bir çay ürünü elde edilen bu proje 100.000 TL ile ödüllendirildi. Ödülü T.C. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Eski Adalet Bakanı ve Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Başkanı Oltan Sungurlu ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker takdim ettiler.
3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, başta Harvard Üniversitesi Beslenme Bölümü Başkanı Prof. Walter Willett ve Prof. Dr. Gökhan Hotamışlığil olmak üzere birçok bilim insanına ev sahipliği yaptı.