GIDA ENSTİTÜSÜ'NDEN 2 ADET YENİ PROJE VE 14 ADET LİSANSLANMIŞ ÜRÜN

-A +A

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü ile HMC Natural Tarım ve Hayvancılık Limited Şirketi arasında, 2 adet proje ve lisans sözleşmesi imzalandı.

Projeler kapsamında; adaçayı, ekinezya, zeytin yaprağı ve enginar yaprağından standardize edilmiş gıda takviyeleri geliştirilecektir. Geliştirilecek olan toplam 14 adet lisanslanmış ürün, büyük ölçekli üretim çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ülke ekonomisine kazandırılacaktır. Proje ile TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün gıda takviyelerinin geliştirilmesi konusunda tanınırlığı artacaktır.

Proje sonuçlarının uygulamaya aktarılması müşteri kuruluş tarafından gerçekleştirilecek olup geliştirilen ürünler müşteri kuruluş tarafından üretilecek ve ticarileştirilecektir.

Fotoğraflar

15.12.2020