Konserve ton balığı, diğer konserve balıklar ve dondurulmuş deniz mahsulleri alanında ülkemizin öncü firmalarından Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş.’yi temsilen Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Nesrin YUMAK, 2 Aralık 2020 tarihinde TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nü ziyaret etti.
TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün yürüttüğü projeler, geliştirdiği ürünler ve sahip olduğu altyapı hakkında kendilerine bilgi verildi. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş.’nin gündeminde olan Ar-Ge konuları ile ilgili bilgi alındı.
Gıda Enstitüsü tarafından yürütülen IPA INNOFOOD Projesi kapsamında kurulacak olan Gıda Yenilik Merkezi’ndeki “Deniz Ürünleri İşleme” hattını Ar-Ge amaçlı kullanma talepleri, “TÜGİP - Türkiye Gıda İnovasyon Platformu” faaliyetleri ve diğer iş birlikleri hakkında görüşüldü.