Demirpolat Şirketler Grubu’ndan TÜBİTAK MAM’a Teşekkür Ziyareti

-A +A

Demirpolat Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Demirpolat, Firma Ortağı Mustafa Kabakçı ve beraberindeki heyet TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ı ziyaret etti.

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü yetkilileri de toplantıda hazır bulundu. Demirpolat Grubu, yakın zamanda lisansını alarak üretime başladıkları “dirençli nişasta” ürünü ile ilgili teşekkürlerini dile getirdiler. TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Gıda Enstitüsünün geliştirdiği ürünler ile toplumumuza fayda sağlamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konya'da hububat üzerine üretim yapan Demirpolat Şirketler Grubu, TÜBİTAK'tan alınan lisansla inşa edilen Türkiye'nin ilk enzime dirençli nişasta tesisini Konya'da açtı. Tesiste TÜBİTAK MAM ile ortak yapılan çalışma kapsamında %100 saflıkla dirençli nişasta üretiliyor. İnce bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta olarak tanımlanan ürün, sağlık etkileri bakımından diyet liflere benziyor. Ürün, prebiyotik olmasının yanı sıra, bütirat ve diğer kısa zincirli yağ asitlerinin üretilmesini sağlamasına bağlı olarak bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Enerjisi nişastaya göre %50 daha düşük olan dirençli nişasta ile geliştirilen ürünler tokluk hissi vererek yeme isteğini kontrol ettiği gibi, kan şekerinin dengede tutulmasına da yardımcı oluyor. Dirençli nişasta ürünleri sadece diyabet hastaları ve diyet yapan kişiler tarafından değil, tüm tüketiciler tarafından rahatlıkla tüketilebiliyor.

Toplantıda, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün yerli katkı maddeleri geliştirilmesi çalışmaları ekseninde işbirliği yapılabilecek diğer ürünler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

01.03.2018