Gaziantep, Giresun Ticaret Borsaları ve Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası ile IPA-INNOFOOD Kapsamında Protokol İmzalandı

-A +A

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) “Gıda Endüstrisinde Bölgesel Rekabet Edebilirliği Geliştirmek Amacıyla Araştırma ve Yenilik Tesislerinin Kurulması” konulu IPA-INNOFOOD Projesini başarıyla hayata geçiriyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Mali İşbirliği Çerçevesinde yürütülen, Rekabetçi Sektörler Programının II. Döneminin ilk onaylanan en büyük bütçeli AR-GE projesi olan IPA-INNOFOOD Projesi kapsamında, yerel ortakların katılımıyla TÜBİTAK MAM’da Protokol İmza Töreni düzenlendi.

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek proje protokolüne imza attılar. 

IPA-INNOFOOD Projesinde, gıda ve içecek sektöründe hizmet veren KOBİ’lerin ürün kalitesini ve güvenliğini iyileştirmelerine, Ar-Ge temelli ürün/üretim teknolojisi geliştirmelerine, uluslararası ve ulusal pazarda rekabet etme gücünü artırmalarına destek olmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda Kocaeli, Giresun, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde faaliyet gösterecek “Gıda Yeniliklerine Yönelik Anadolu Teknoloji Platformu”, “Gıda Yenilik Merkezi” ve “Bölgesel Laboratuvarlar ve Sistemler” kurulacaktır.

14.05.2018