MycoTWIN - Food Safety 4EU ORTAK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

-A +A

Avrupa Birliği H2020-WIDESPREAD-2020-5 Twinning çağrısı kapsamında kabul edilen, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün koordinatör olduğu “MycoTWIN - Enhancing Research and Innovation Capacity of TUBITAK MRC Food Institute on Management of Mycotoxigenic Fungi and Mycotoxins” projesinin TÜBİTAK MAM ve CNR-ISPA iş birliğiyle organize edilen 1. Çalışma Grubu Toplantısı, 23 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, CNR-ISPA (National Research Council – Institute of Science of Food Production - İtalya), UV (University of Valencia - İspanya), APRE (The Agency for the Promotion of European Research - İtalya) kurumlarından ve TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü başta olmak üzere TÜBİTAK MAM’ın diğer enstitü ve birimlerinden katılım sağlandı. Toplantıda AB projesi yürütme, idari ve finansal işlemler ve Ufuk Avrupa çağrılarına yönelik teklif hazırlama konularının yanı sıra Avrupa’da gıda güvenliği araştırmalarının geleceği, yönetmelikler ve gelecekteki ihtiyaçlar da ele alındı.

AB-H2020 çağrıları kapsamında desteklenen ve TÜBİTAK’ın ilk kez koordinatör olduğu iki projeden biri olma özelliğini taşıyan MycoTWIN projesi hakkında detaylı bilgi için:

 

https://www.mycotwin.eu/

02.07.2021