MycoTWIN PROJESİNİN AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

-A +A

Avrupa Birliği H2020-WIDESPREAD-2020-5 Twinning çağrısı kapsamında kabul edilen, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün koordinatör olduğu “MycoTWIN - Enhancing Research And Innovation Capacity of TÜBİTAK MAM Food Institute on Management of Mycotoxigenic Fungi and Mycotoxins” projesi 01 Aralık 2020 tarihinde başladı. MycoTWIN; AB-H2020 çağrıları kapsamında desteklenen ve TÜBİTAK’ın ilk kez koordinatör olduğu iki projeden biri olma özelliğini taşımaktadır.

MycotWIN projesinin açılış toplantısı 15 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya, proje ortakları CNR-ISPA (National Research Council – Institute of Science of Food Production- İtalya) ve UV (University of Valencia - İspanya) kurumlarından araştırmacılar ve AB Research Executive Agency (REA) ofisinden Project Advisor katılım sağladı. Proje faaliyetleri ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantıda, projenin 2021 yılı faaliyetleri planlandı.

08.01.2021