NATO SET-292-RTG Çalışma Grubu Polonya’da Bir Araya Geldi

-A +A

NATO SET-292-RTG “Enhanced Raman Scattering for Defense Applications” çalışma grubu 14-15 Kasım 2022 tarihinde Polonya Askeri Teknoloji Üniversitesi Optoelektronik Enstitüsü’nde toplandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusu Savaş Yetenekleri Geliştirme Komutanlığı Kimyasal Biyoloji Merkezi (U.S. Army DEVCOM Chemical Biological Center) tarafından koordinatörlüğü yürütülen NATO SET-292-RTG “Enhanced Raman Scattering for Defense Applications” çalışma grubu 14-15 Kasım tarihlerinde Polonya’nın Varşova şehrinde Askeri Teknoloji Üniversitesi’nde bir araya geldi. Almanya, Fransa, Türkiye, İsveç, Kanada ve Polonya’dan katılım sağlayan araştırmacılar çalışma grubu faaliyetleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantının ikinci gününde; KBRN kapsamında hazırlanmış bir senaryo doğrultusunda yüzey artırımlı Raman spektroskopisi (SERS) tekniği ile yüzeyde KBRN tehditlerinin algılanmasına yönelik bir tatbikat gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıya ve tatbikata TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcılığı’na bağlı KBRN Savunma Teknolojileri Araştırma Grubu araştırmacılarından Dr. Melek Erol ve Dr. Serpil Harbeck katılım sağladı.

Fotoğraflar

27.11.2022