"TOHUM" TEMASIYLA GERÇEKLEŞEN İMECE ÇALIŞTAYI'NDA YENİLİKÇİ FİKİRLER TARTIŞILDI

-A +A

Türkiye İş Bankası, Finance in Motion ve Frankfurt School iş birliğiyle gerçekleştirilen İmece Çalıştayları'nın dördüncüsü İstanbul'da "Tohum" temasıyla yapıldı.

 

“Bugünün Tohumu, Geleceğin Tarımı” sloganıyla düzenlenen çalıştaya, kamu ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, tarım teknoloji girişimcileri, birlikler, kooperatifler ve önder çiftçiler katılım sağladı.

 

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) adına Yaşam Bilimleri Başkan Yardımcılığı Endüstriyel Biyoteknoloji Araştırma Grubu Lideri Doç. Dr. Selma Onarıcı’nın yer aldığı çalıştayda, değişen iklim koşulları altında sürdürülebilirlik ve verimlilik sağlayacak yöntemler, tohum araştırma-geliştirme faaliyetleri, tarımın geleceği ve sürdürülebilir tarım için tohum alanında atılabilecek adımlar ele alındı.

 

Türkiye'nin tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK MAM olarak tarıma yönelik teknolojik çalışmalar yürütmekteyiz. Tarım sektörünün karşılaştığı sorunlara çözüm oluşturacak araştırma projeleri ve inovatif çözümler üzerinde çalışarak, tohum ıslah çalışmalarına destek vermeyi ve çiftçilerimize katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Tarım teknolojileri, bitki moleküler genetiği ve biyoteknolojisi alanlarına odaklanarak, sürdürülebilir tarım uygulamalarının gelişimine destek veriyoruz.

Etiketler: 

Fotoğraflar

26.07.2023