TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Tarafından Türkiye Gıda İnovasyon Platformu Kuruldu

-A +A

Gelenekten Geleceğe Türkiye’nin Gıda Sektöründe Ar-Ge, İnovasyon ve Teknolojik Atılımı Başladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, AB ve Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla finanse edilen, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün yürütücüsü olduğu “Gıda Sektörünün Bölgesel Rekabet Gücünün Artırılması için Araştırma ve İnovasyon Tesislerinin Geliştirilmesi [INNOFOOD] Projesi” faaliyetleri kapsamında TÜGİP - Türkiye Gıda İnovasyon Platformu kuruldu.

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP bölgesel ve yerel kurum ve kuruluşları çevrimiçi çalıştaylar ile bir araya getiriyor. Gıda sektörü ihtiyaçlarının, bölgesel güçlü ve zayıf yönlerin, fırsatlar ve tehditlerin tartışıldığı çalıştaylar 23 Kasım 2020’de Trabzon ve yakın bölgesi, 24 Kasım 2020’da Şanlıurfa, Mardin ve yakın bölgesi, 25 Kasım 2020’de ise Gaziantep, Hatay ve yakın bölgesi özelinde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK-MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Sn. Doç. Dr. Cesarettin ALAŞALVAR ve Gıda Enstitüsü araştırmacıları ev sahipliğinde ve INNOFOOD projesi teknik danışmanlık uzmanları eşliğinde gıda sektörünün bölgesel olarak analiz ve değerlendirmesine olanak sağlayan çalıştaylara Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Borsası, Nizip Ticaret Borsası, Karadeniz, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Arıcılar Birliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası gibi kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bölgelerin gıda sektöründe faaliyet gösteren özel firma temsilcileri de yoğun katılım ve katkı sağladı. Çevrimiçi çalıştaylar 20 Aralık 2020 tarihine kadar on bir bölge için devam edecektir.

Fotoğraflar

02.12.2020