TÜBİTAK MAM'a ‘’Akademi Fellow’’ Ödülü

-A +A

Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Birliği (IUFoST) tarafından 31 Ekim - 3 Kasım 2022 tarihlerinde Singapur’da düzenlenen 21st World Congress of Food Science and Technology Etkinliğinde, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Uluslararası Gıda Bilimi ve Teknolojisi Akademisi (IAFoST) tarafından ‘’Akademi Fellow’’ unvanına layık görülerek ödüllendirildi. Alaşalvar ödülünü 2 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen törende, Akademi Başkanı Dr. Roger Clemens’ten aldı.

IUFoST, 80'den fazla ülkede, 300,000’i aşkın seçkin Gıda Bilimi ve Teknoloji Uzmanını temsil eden küresel bilimsel bir organizasyondur. Akademi Fellow unvanı almış bilim insanları, IUFoST aracılığıyla Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili uluslararası çalışmaları desteklemek için bilimsel personel ve bilgi kaynağı olarak hizmet etmekle birlikte, yüksek etik standartları ve bilimsel çalışmaları teşvik etmek için bağımsız bireyler olarak da hizmet ederler.

Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında, dünyanın en prestijli kongrelerinden biri olan ve her 2 yılda bir düzenlenen etkinliğin bu yılki ana teması “Geleceğin Gıdaları: İnovasyon, Sürdürebilirlik ve Sağlık” olarak gerçekleşti.  Kongreye, 60 ülkeden 1200’ün üzerinde bilim insanı ve gıda sektörü temsilcileri katılım sağladı. Alaşalvar kongrede ‘’Siyah çaydan geliştirilen fonksiyonel içeceğin ve takviye edici gıdanın kalp-damar hastalıkları ve diyabet üzerine etkileri’’ adlı sözlü sunumu da gerçekleştirdi.

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ve “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde de yer alan Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ı aldığı ödül ve bilimsel katkıları için tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Fotoğraflar

11.11.2022