TÜGİP, Gıda Sektöründe İnovasyon Ortağınız

-A +A

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü öncülüğünde kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP’in, “gıda ve içecek sektöründeki ilgili tüm tarafların katılımıyla lider ve küresel bazda tanınan bir gıda araştırma, teknoloji ve inovasyon topluluğu oluşturmak” vizyonuyla çalışmalarına aktif olarak başladı.

TÜGİP çerçevesinde gıda araştırmaları yapmak, ileri gıda analizleri gerçekleştirmek ve uygulamalı eğitim programları düzenlemek üzere çeşitli gıda üreticilerine yönelik Gıda İnovasyon Merkezi kurulmuştur. Bu merkezde 9 farklı gıda kategorisinde ürün işlemek için pilot ölçekli hatlar ve proses ekipmanları 2021 yılı sonunda faaliyete geçirilecektir.

TÜGİP kapsamında sağlanacak Ar-Ge ve inovasyon altyapısını ve hizmetleri tanıtmak amacıyla sektörün öncü firmaları ile bir dizi toplantılar düzenlenmektedir. Ayrıca firmaları Gıda İnovasyon Merkezimize davet Ar-Ge ve Pilot Tesis olanakları yerinde gösterilmekte ve iş birliği olanakları konuşulmaktadır. Bu kapsamda Gıda İnovasyon Merkezimizi Ekim ayında Uludağ İçecek, DİMES, Northstar Innovation ve Aromsa üst düzey yetkilileri ziyaret etti.

Görüşmelerde firmaların TÜGİP’e üyelik niyetleri, TÜGİP’in gıda sektörünün inovasyon temelli rekabetçiliği yönündeki çabalarına güç vermekte ve birlikte değer yaratma misyonuna anlam katmaktadır.

Ülkemiz gıda ve içecek firmalarını üye olarak bünyesine katmayı hedefleyen TÜGİP, gıda sektöründe teknolojik gündemi belirlemeyi ve ilgileri ölçüsünde üyelerine ve gıda ekosistemindeki tüm aktörlere çeşitli değer önerileri sunmayı hedefliyor:

  • Birlikte geliştirmeye odaklanan iş birliği
  • Pilot proses hatlarında düşük riskli ve düşük maliyetli deneme üretim imkanı
  • İhtiyaca özel eğitim programları
  • Yüksek nitelikli gıda sektörü uzmanlarına ve teknik rehberliğe erişim
  • Özel ayrıcalıklara sahip gelişmiş gıda güvenliği laboratuvarı tesislerine erişim
  • İş birliği odaklı yüksek katma değer yaratmak üzere ürün geliştirme çalışmaları
  • Sektör ve pazar bilgilerine daha kolay erişim
  • Teknik komitelerde yer alarak birlikte proje geliştirme
  • Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetinde artış

Türkiye’nin en büyük gıda ve içecek çözüm sağlayıcısı TÜGİP hakkında daha detaylı bilgi için, tugip.org.tr

* Türkiye Gıda İnovasyon Platformu TÜGİP, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak için; 50 yıllık köklü tecrübesiyle TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü öncülüğünde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programı, INNOFOOD projesi kapsamında kuruldu.

Fotoğraflar

27.10.2021