TÜGİP ve Gıda İnovasyon Merkezi Tanıtım Çalıştayı

-A +A

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Gıda Enstitüsü öncülüğünde kurulan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ve Gıda İnovasyon Merkezi’nin tanıtımına yönelik çalışmalar yoğun katılımlı çalıştaylar ile devam ediyor.

20-21 Aralık 2021 tarihlerinde, TÜGİP’i ve Gıda İnovasyon Merkezinde yer alan Pilot İşleme Tesislerini tanıtmak üzere TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde, 12 Düzey II Bölgesi - 14 ilden, 26 işletmenin katıldığı bir çalıştay gerçekleştirildi.

Bitlis, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Ordu, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden katılan 26 firmanın 38 temsilcisi TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde ağırlandı.

Çalıştay, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü, INNOFOOD Proje Koordinatörü, Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar’ın TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü ve INNOFOOD Projesi’nin tanıtımı ile başladı. Ardından Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP ve sağlayacağı hizmetler INNOFOOD Projesi Sanayi İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Pala tarafından ayrıntılı olarak tanıtıldı.

Çalıştay kapsamında çok farklı ürün gruplarında yeni ürün işleme, geliştirme çalışmalarının yürütülebildiği 9 Pilot İşleme Tesisi demonstrasyonu ve sonrasında firmalar ve ilgili Gıda Enstitüsü araştırmacıları ile birebir görüşmeler gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılım ve ilgi ile geçen Çalıştayda Gıda Enstitüsü yetkinliklerinin anlatımının yanı sıra, INNOFOOD proje uzmanları, Gıda Enstitüsü araştırmacıları ve katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapılarak starter kültür geliştirilmesi, raf ömrü uzatımı, aflatoksin oluşumunun önlenmesi başta olmak üzere Ar-Ge ve inovasyon odaklı önemli işbirliği potansiyelleri değerlendirildi.

Başarılı bir şekilde tamamlanan Çalıştaya katılımları için ilgili firma temsilcilerine teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin en büyük gıda ve içecek çözüm sağlayıcısı TÜGİP hakkında daha detaylı bilgi için, www.tugip.org.tr

 

* Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP), gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünü artırmak için; 50 yıllık köklü tecrübesiyle TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü öncülüğünde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Rekabetçi Sektörler Programı, INNOFOOD projesi kapsamında kuruldu.

Fotoğraflar

13.01.2022