PROJE ADI | : |
Bazı Kuruyemiş Ürünlerinin Raf Ömürleri Boyunca Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Uygulamalar |
DESTEKLEYEN | : | TÜKSİAD (Tüm Kuruyemiş Sanayici ve işadamları Derneği) |
SÜRE | : | 2012-2015 |
PROJENİN AMAÇLARI | : |
Yerfıstığı ve ay çekirdeğinin farklı koşullarda depolama süresince fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara bağlı olarak meydana gelen kalite değişimlerini incelemek ve raf ömrünü uzatacak depolama ve ambalaj koşullarını araştırmak Kapsam: Taze hasat ürünleri kontrolsüz ve kontrollü (10°C, %65 Bağıl Nem) depolarda muhafaza edilerek ürünlerin hasat dönemi, hasattan 8 ve 12 ay sonra işlenip farklı ambalaj (MAP ve normal) ve depolama koşullarında (10°C, 20°C ve 30°C) kalite değişimleri takip edilecektir. “Kuruyemiş Sektöründe İyi Tarım, Depolama ve İşleme Uygulamaları” eğitimleri sektörde faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara ve çiftçilere yönelik olarak verilecektir. |
PROJENİN SONUÇLARI | : |
|