Bazı Kuruyemiş Ürünlerinin Raf Ömürleri Boyunca Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Uygulamalar

-A +A
PROJE ADI :

Bazı Kuruyemiş Ürünlerinin Raf Ömürleri Boyunca Kalitesinin İyileştirilmesine Yönelik Uygulamalar  

DESTEKLEYEN : TÜKSİAD (Tüm Kuruyemiş Sanayici ve işadamları Derneği)
SÜRE : 2012-2015
PROJENİN AMAÇLARI :

Yerfıstığı ve ay çekirdeğinin farklı koşullarda depolama süresince fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara bağlı olarak meydana gelen kalite değişimlerini incelemek ve  raf ömrünü uzatacak depolama ve ambalaj koşullarını  araştırmak

Kapsam:  Taze hasat ürünleri  kontrolsüz ve kontrollü (10°C, %65 Bağıl Nem) depolarda muhafaza edilerek ürünlerin hasat dönemi, hasattan 8  ve 12  ay sonra işlenip farklı ambalaj (MAP ve normal)  ve depolama koşullarında (10°C, 20°C ve  30°C) kalite değişimleri takip edilecektir. “Kuruyemiş Sektöründe İyi Tarım, Depolama ve İşleme Uygulamaları” eğitimleri sektörde faaliyet gösteren firma ve kuruluşlara ve çiftçilere yönelik olarak verilecektir. 

PROJENİN SONUÇLARI :
  • Yer fıstıkları için iyileştirilmiş depolama ve raf ömrü süresi
  • Ay çekirdekleri için iyileştirilmiş depolama ve raf ömrü süresi
  • Yer fıstıkları için uygun depolama teknikleri  ve sektörün eğitimi
  • Ay çekirdekleri için uygun depolama teknikleri  ve sektörün eğitimi

Fotoğraflar