Projelerimiz

-A +A

Gıda Araştırma Projeleri

  • EITFood RIS Consumer Engagement Labs (2023)
  • EITFood RIS Public Sector Activity Line (2023)
  • Fonksiyonel Arı Ürünlerinin geliştirilmesi (2023)
  • TÜGİP- Kemik ve Karaciğer Sağlığına Faydalı Olabilecek Ekstrelerin Ekstraksiyon Yöntemlerinin Araştırılması (2023)
  • TÜGİP-Kuruyemiş Cipsi Üretim Teknolojisinin Araştırılması (2023)
  • Vitamin ve Mineral ile Zenginleştirilmiş Ekstreler İçeren Takviye Edici Gıdalar Geliştirilmesi (2023)
  • InterHEI- The Interdisciplinary HEI Entrepreneurship Fostering Program (2022-2024)
  • Bitki Ekstreli Gıda Ürünlerinin Geliştirilmesi, (2021-)
  • Krem Şanti Bazının Geliştirilmesi ve Mono ve Digliseritlerin Asetik Asit ve Laktik Asit Esterleri (ASETEM ve LAKTEM) Emülgatörlerinin Laboratuvar Ölçekli Sentezi ve Ürün Karakterizasyonu (2021-2022)
  • MAM-Pektince zengin turunçgil kabukları kullanarak, ticari kriterlere uygun pektinler elde edilmesi (2021-2022)
  • Avokadoda oluşan oksitlenmeyi önlemeye yönelik metot geliştirilmesi ve katma değerli yeni ürünler elde edilmesi, Özel sektör
  • Melisa, Tıbbi Nane, Biberiye vb. Ekstreli Tıbbi Aromatik Bitki Kaynaklı ürün ve Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün Geliştirilmesi (2021-)
  • Meyve Atıklarından ticari kriterlere uygun pektinler elde edilmesi (2021-2022)
  • Development of propolis containing dietary supplements (Project No: 5204501, funded by Altıparmak Gıda San. ve Tic. A. Ş. (Balparmak), İstanbul, Turkey), 2020-2021.
  • Elektro Aktif Sıradışı Konjuge Yapıda Organik Gözenekli Materyallerin Geliştirilmesi (2020 -2023)
  • Enhancing research and innovation capacity of TÜBİTAK MRC Food Institute on dietary polyphenols and bioavailability/bioefficacy - PhenolAcTwin (TWINNING-2020, funded by Horizon 2020-European Union, Grant agreement no: 316012), 2020-2023.
  • PhenolAcTwin - Enhancing Research and Innovation Capacity of TUBITAK MRC Food Institute on Dietary Polyphenols and Bioavailability/Bioefficacy (2020-2023)
  • MYCOTWIN: Enhancing Research And Innovation Capacity Of TÜBİTAK MAM Food Institute On Management Of Mycotoxigenic Fungi And Mycotoxins. (2020-2023)
  • Zeytin ve Enginar Yaprağı Bitkilerinde Etken Madde Analizi ve Toz, Kapsül ve Tablet Formlarda Ürün Elde Edilmesi (2020-2021)
  • H2020 (ESFRI) - METROFOOD-PP, METROFOOD-RI Preparatory Phase Project (2019-2022)
  • Production of sage tea and echinacea tea in the forms of instant, capsule, tablet (Project No: 5194501, funded by HMC Natural Tarım ve Hayvancılık Limited, Ankara, Turkey), 2019.
  • Elma Kabuklarından ve Atıklarından Pektin Elde Edilmesi (2018-2019)
  • Biberiye (Rosmarinus Officinalis L) bitkisinden doğal antioksidan özelliğe sahip diterpenlerin (karnosik asit ve karnosol) ve aroma verici uçucu yağın izolasyonu, saflaştırılması ve karakterizasyonu (2017-2020)
  • Anti-obesity effects of hazelnut (Project No: 5164501, Funded by Giresun Commodity Exchange and Hazelnut Promotion Group, Giresun, Turkey), 2016.
  • Development of research and innovation facilities for improving the regional competitiveness of food industry (Regional Competitiveness Operational Programme CCI No.: 2007 TR 16I PO 03 - IPA, In Progress by European Union), 2017-2022.
  • Ayçekirdek Yağı Rafinasyonunda Ortaya Çıkan Deoderizasyon Artıklarından Tokoferol ve Sterol  Geliştirilen Ulusal Kromatografik Dolgu Maddesi ile Eldesi (2016 - 2017)
  • Gıda Analizlerine Yönelik Ulusal Bor Türevli Kolon Dolgu Maddesinin Kromatografik Çalışmalar İçin Geliştirilmesi (2016 - 2018)
  • Inter-individual variation in response to consumption of plant food bioactives and determinants involved - POSITIVe (COST Action, funded by Horizon 2020-European Union, Grant agreement no: FA1403), 2015-2018.
  • Poligliserol Polirisinolat (PGPR) Emülgatörün Laboratuvar Ölçekli Sentezi ve Ürün Karakterizasyonu (2016 - 2017)
  • Şeker Pancarı ve Ayçiçeği Tablalarından Pektin Elde Edilmesi ve Gıdalarda Katkı Maddesi Olarak Kullanılması ( TÜBİTAK ARDEB-1003, 2015-2020)
  • Çaydan katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirilmesi (2013-2016)
  • The production of functional food ingredients with hypoglycemic activity from low quality tea products (Project No: 115O037, funded by TOVAG 1003 Group of TÜBİTAK, Ankara, Turkey), 2015-2019.
  • Beneficial effects of dietary bioactive peptides and polyphenols on cardiovascular health in humans - BACCHUS (KBBE.2012.2.2-01, funded by FP7-European Union, Grant agreement no: 312090), 2012-2016.
  • Improving research capacity of TUBITAK MRC Food Institute on functional foods, nutraceuticals, and natural health products - NutraHEALTH (REGPOT-2012, funded by FP7-European Union, Grant agreement no: 316012), 2012-2015.
  • Development of functional instant tea and its health effect (Project No: 110G028, funded by KAMAG Group of TÜBİTAK, Ankara, Turkey), 2011-2014.
  • Establishment of new laboratory for functional foods and clinical research (Funded by State Planning Organization of Turkey, Ankara, Turkey), 2008-2010.
  • Taste, aroma, and sensory assessment of 18 native natural and roasted hazelnut varieties grown in Turkey and evaluation of possible correlations among their properties (Project No: 107O454, Funded by TOVAG Group of TÜBİTAK, Ankara, Turkey), 2007-2009.

 

Hayvan Biyoteknolojisi

  1. Saf Hat Yumurtacı Tavuklarda Bazı Verim Özelliklerine Yönelik Markör Destekli Seleksiyon İçin Markör-Qtl Temelli Panel Sisteminin Oluşturulması (2018-2022)
  2. Düşük Kaliteli Çaylardan Tip II Diyabet Riskini Azaltma Özelliğine Sahip Fonksiyonel Gıda Katkı Maddelerinin Üretimi (2015-2018)
  3. Çeşitli Hastalıklar (SSPOE, HEPATİT) İçin Transgenik Fare Modellerinin Geliştirilmesi (2014-1015)
  4. MAM Biyosensör Cihaz Geliştirilmesi (2013-2015)
  5. Ulusal Biyoçeşitliliğin ve Gen Kaynaklarının Korunması Hedefleri Doğrultusunda Büyük Memeli Türlerinin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi (2010 – 2014)
  6. TÜBİTAK MAM GMBE'de Yüksek Patojenik Organizmalarla Çalışmak için Biyogüvenlik Seviyesi 3 Laboratuvar Altyapısının Kurulması (2009 – 2011)
  7. Türkiye Yerli Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarından Bazılarının In Vitro Korunması ve Ön Moleküler Tanımlanması – 1 (TÜRKHAYGEN  -  1) (2007 – 2011)
  8. Modern Biyoteknolojik Yöntemler Kullanılarak Dondurulmuş Koç Sperması Ve Cinsiyeti Belirli İnek Embriyosu Üretimi (2008 – 2011)
  9. Anadolu Yerli Sığır Irklarının Klonlanması (2005 – 2009)
  10. Transgenik Farelerin Meme Bezlerinde İnsan Gamma İnterferon Salgılanması (2005 – 2008)
  11. Sığır ve Fare Nükleer Transferinde Biyolojik Kaynakları Optimize Etmek İçin Dondurma Tekniğinin Geliştirilmesi (2005 – 2008)
  12. Sığırlarda Klonlama Stratejilerinin Geliştirilmesi (2002 – 2005)
  13. Antianjiogenik Antikanser Uygulamaların İnvitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2002 – 2005)
  14. Doğu Akdeniz Bölgesi Domates Seralarında Gövde Nekrozuna Neden Olan Bakteriyel Hastalık Etmenlerinin Saptanması,  Epidemiolojileri ve Entegre Mücadelesi Üzerinde Araştırmalar (1999 – 2002)
  15. Hibridoma, Rekombinant DNA ve Transgen Teknolojilerinin Gebze TÜBİTAK’da Kurulması (1987 – 1993)

Bitki Biyoteknolojisi

  1. Ayçiçeğinde İleri Moleküler Yaklaşımlar Kullanılarak Kuraklığa Toleransı Yüksek Ebeveyn Hatların Geliştirilmesi (TAGEM/ 20 / AR-GE / 21 (2021-2024)
  2. Haşhaş Bitkisinde Hücre Süspansiyon Kültürü İle Tebain Üretimi (2017-2019)
  3. Zeytin Bitkisinde (Olea Europaea L.) Kuraklik Stresi Yanitinda Epigenetik Regülasyon (2018-2021)
  4. MAM-CRISPR/CAS9 Teknolojisi İle Tetrahidrokannabinol (THC/Esrar) İçeriği Sınırlandırılmış Kenevir Bitkisi Geliştirilmesi (2019-2022)
  5. Böceklere Dayanıklı Transgenik Mısır Bitkilerinin Geliştirilmesi (2010 – 2015)
  6. Prepatory Steps Towards a GMO Research - ERA – NET (2013 – 2015)
  7.  Türkiye Geofitlerinin Kültüre Alınması Yeni Tür ve Çeşitlerin İlgili Sektörlere Kazandırılması (2010 – 2014)
  8.  Buğdayda Kuraklıkla İlgili Genlerin İşlevsel Karakterizasyonu ve Mikroarray Analizi (ICGEB) (2010 – 2013)
  9.  Investigation of Possible Uses of Some national rose varieties for landscape and Industrial Purposes (Medical, Cosmetic and Food Sector) (SAN-TEZ)
     
  10. Buğdayda Sarı Pas Hastalığı Dayanıklılık Mekanizmasının Yeni Nesil İki Boyutlu Sıvı Kromatografi Sistemi Kullanılarak Proteom Düzeyinde İncelenmesi (2009 – 2013).
  11. Kışlık Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.)'da Sarı Pas Hastalığına Dayanıklılık İçin Moleküler Markörlerin Geliştirilmesi (2006 – 2011)
  12. Bitki, Alg ve Mikroorganizmalar Kullanılarak, Hidrokarbonlarla Kirlenmiş Alanları İyileştirilmesinin Araştırılması (2006 – 2010)
  13. Sürdürülebilir Toprak Kullanımı ve Gıda Güvenliğini Artırmak İçin Fitoteknolojiler (COST 859, 2005 – 2010)
  14. Aegilops tauschii’de Tuz Stresine Dayanıklılığı Sağlayacak Yeni Gen Kaynaklarının Belirlenmesi ve Fizyolojik, Moleküler Karakterizasyonu (2005 – 2008)
  15. Buğdayda kuraklık ve Absisik Asitten Sorumlu Genlerin mRNA Farklılık  Gösterim Tekniğiyle Belirlenmesi
  16. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Ağır Metal Akümülatör Bitkilerin Belirlenmesi ve Geliştirilmesi
  17. Kâğıtlık Hammadde Nitelikleri Biyogenetik Olarak Geliştirilmiş Kavak Klonlarının Etüd ve Araştırılması II (1999 – 2001)
  18. Pamuk Bitkisine Ağır Metallere ve Mantar Hastalıklarına Karşı Genetik Mühendisliği ile Dayanıklılık  Kazandırılması (1999 – 2001)
  19. EUREKA  -  1322 Cereal Stresstol Projesi- Buğday ve Arpada Abiyotik Stres Toleransı (1998 – 2001)
  20. Hızlı Büyüyen Orman Ağaçlarının Mikroçoğaltımı: Paulownia elongata’nın Endüstriyel Amaçlar için Mikro üretim Sistemlerinin Kurulması (1998 – 1999)
  21. Development of Genetically Qualified Poplar Clones for Paper and Pulp Industries II (1999 – 2001)
  22. Pamukta kuraklık ve yüksek sıcaklığa karşı anlatım yapan genlerin tespit edilmesi ve bu streslere dirençli çeşitlerin geliştirilmesi (DPT)

Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknolojiler

 

  1. Unlu Mamül Sektörüne Yönelik Endüstriyel Enzime Ait Ekonomik Üretim Sistemlerinin Geliştirilmesi / İyileştirilmesi (Un-En) (2016-2019)
  2. Tarımsal Atıkları ve Selülozik Biyokütleyi Değerlendirmeye Yönelik Enzim ve Mikroorganizma Geliştirilmesi (2013 – 2016)
  3. Biowaste4SP-  Turning Biowaste into Sustainable Products: Development of Appropriate Conversion Technologies Applicable in Developing Countries (2012 – 2015)
  4. Biyolojik Yöntemle Kömürün Gazlaştırılması ve Hümik Asit (2011 – 2013)
  5. Biyoteknolojik Uygulamalarda Doğal Ürün Kaynağı Ekstremofiller: Mühendislik Prensipleri ile Ozmoregülasyon Stratejilerinin İncelenmesi (2011 – 2012)
  6. Soğuk ve Sıcaklık Stresinin Rhodobacter capsulatus Bakterisinde Hidrojen Üretim Metabolizması Üzerine Etkileri (2009 – 2011)
  7. Biyolojik Yolla Kömürden Humik Asit Üretim Ön Çalışması (2009 – 2010)
  8. Türkiye’de Enzim Endüstrisine Yönelik Mikroorganizma Kaynak Merkezi Altyapısının Oluşturulması (2007 – 2009)
  9. Akaryakıtlar için Ulusal Marker Sistemi Projesi (2007 – 2008)
  10. Stability, Comformational Characterızation and Biocatalytic Applications of Native and Modified  Alkaline Proteases Purified from Alkaliphilic Bacillus Strains (2006 – 2008)
  11. Model Bakterilerde Sitokrom cbb3 Oksidaz Genlerinin ve Yeni Tip Elektron Taşıyıcı Proteinlerin İncelenmesi (2002 – 2004)
  12. Fungal Enzymes on the Production of Whitelined Chipboard: Technological and Economical Implications (2003 – 2005)
  13. The Screening and Developing of Industrial Important Protein Producer Bacteria from Local Ecosystem (2002- 2004)
  14. Novel Electron Carriers in Rhodobacter Species  (Rhodobacter Türlerinde Yeni Tip Elektron Taşıyıcılar (…. – 2003)
     

Tıbbi Biyoteknolojiler

 

  1. COVID 19 (2020-2021)
  2. Kanser Tedavisine Yönelik Monoklonal Antikor (Cetuximab) Etken Maddeli Biyobenzer İlacın Cho Hücre Hattında Geliştirilme ve Üretimi Projesi (2020-2021)
  3. MAM - COVID-19 ve Cd19 Hedefli Car-T Hücre Tedavi Sistemi Geliştirilmesi (2020-2022)
  4. Üç Boyutlu Biyo-Yazıcı İle Fonksiyonel Canlı Biyomürekep ve Kişiye Özel Yara Örtüsü Üretimi (2020-2022)
  5. Solid Tümörlere Yönelik Ftalosiyanin Tabanlı Yönlendirilmiş Teranostik Moleküllerin Geliştirilmesi (2017-2021)
  6. Kolon Kanseri Tedavisinde Hedeflendirilmiş Gen ve İlaç Taşıyıcısı Yeni Dendritik Nanoyapıların Geliştirilmesi (2019-2022)
  7. ICGEB - Cetuximab-Mediated Molecular Targeted Therapy Through Nanoceiia (2019-2021)
  8. Medikal Biyoteknoloji Araştirma Merkezi Altyapı Kurulumu Projesi (2016-2021)
  9. Kanama Durdurucu Ürünler ve Doku Yapıştırıcı Ürünlerin Geliştirilmesi (2020-2021)
  10. UV Dezenfeksiyon Cihaz Ve Sistemleri Geliştirilmesi (2020-2021)
  11. MAM-Kemik Tedavisi İçin Hücresel Tedavi Temelli Doku Mühendisliği Stratejileri (2018-2020)
  12. MAM-İlaç Taraması İçin Üç Boyutlu Akciğer Kanseri Speroid Modeli Geliştirilmesi (2018-2020)
  13. MAM-Akciğer Kanserinde Lyn Tirosin Kinazın Potansiyel Katalitik Özelliği Bulunmayan Düzenleyicileri Olarak Yeni Terapötik Hücre Penetran Peptidlerin Belirlenmesi (2018-2020)
  14. Glioblastoma Multiforme İçin Ekstrasellüler Vezikül/Serum Tabanlı Tümör Biyomarker Tarama Çalışmaları (2017-2019)
  15. Tersine Genetik Ve Sentetik Biyoloji Yöntemleri Kullanılarak Hücre Temelli Influenza Prototip Aşı Geliştirilmesi (2015-2018)
  16. Biyobelirteç Temelli Akciğer Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Sistemi Geliştirilmesi (AKMARK) (2015-2018)
  17. ​İnsana Uyumlu Anti Anjiogenik Rekombinant Antikor Yapılarının Nude Fare Tümör Modelinde Tümör Baskılayıcı Etkilerinin İncelenmesi (DAKİNAT 2) (2015-2016)
  18. Kanser Tedavisinde Kullanılmak üzere Yerli Biyoteknolojik İlaç Geliştirilmesi ve Üretilmesi (2014-2019)
  19. Kanama Durdurucu (Hemostatik) Özellikte Biyomalzemelerin Üretim ve Uygulama Çalışmaları (2014-2015)
     
  20. Tütün Mamullerinin Üretiminde Kullanılan Girdilerin Değerlendirilmesi Amacıyla Fizibilite Çalışmalarının Yapılması (2013 – 2014)
  21. Tümör damarlanmasını durdurmaya yönelik (antianjiogenik) insansı antikorların geliştirilmesi (DAKİNAT) (2011 – 2014)
  22. Aşı - Antikor Kompleksi ile Yüklenen Farklı Alt Tipteki Dentritik Hücrelerin Transgenik HBV Farelerdeki Teröpatik Etkilerinin Araştırılması (2011 – 2012)
  23. Hepatit B Aşısı Geliştirme ve Hepatit B Aşılarının Etkinliğini Artırmaya Yönelik Yaklaşımlar (2010 – 2011)
  24. Yeni Oligoelektrolit Temelli Nano Taşıyıcıların Hedefli İlaç ve Gen Salım Amacıyla Moleküler Tasarım ve Hücre Çalışmaları (2010 – 2012)
  25. Terapötik İmmünizasyonların HBV Antijenlerine Toleransın Geliştiği Bir Ortamda Hücresel Cevaba Olan Etkilerinin ve Moleküler Mekanizmalarının İncelenmesi (TARAL  1001) (2009 – 2013)
  26. Inhibition of Recurrence of Craniopharyngiomas by the Controlled Release of Imatinib from Microspheres Composed of Poly (lactic - co - glycolic) Acid Copolymers (PLGA) (2008 – 2011)
  27. Fighting Aneurysmal Diseases (2008 – 2012)
  28. Proteom Araştırma Merkezi Projesi  (2008 – 2010)
  29. İmatinib İçeren Biyobozunur Poli(Laktik - Glikolik Asit) Kopolimeri (PLGA) Mikrokürelerin Kraniofarengiomlarda Nüksü Engelleyebilirliğinin Araştırılması (2008 – 2010)
  30. VEGF/VEGFR - 2 Etkileşimini Engelleyen İki Rekombinant Antikorun (kdr1.3 ve kdr2.6) Karakterizasyonu (2008 – 2009)
  31. Türkiye Yerli Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarından Bazılarının In Vitro Korunması ve Ön Moleküler Tanımlanması - 1 (TÜRKHAYGEN - 1) (2007 – 2011)
  32. Non – Viral Gen Tedavisi Amaçlı Yeni Organik Supramoleküler Nanotüp Vektörler (2007 – 2009)
  33. Antianjiyogenik Antikanser Uygulamaların In Vitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2001 – 2006)
  34. İşlevsel Genomik Alanında TÜBİTAK GMBE’nin Bilimsel ve Teknik Araştırma Kapasitesinin Güçlendirilmesi (2006 – 2009)
  35. Antianjiyogenik Antikanser Uygulamaların In Vitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2001 -  2006)
  36. The Use of Biopolymers in the Development of an"Artificial Liver" for Utilization in Liver Failure (2001 -  2006)
  37. Hepatit B Virüsüne Karşı Aşı Geliştirme Çalışmalarında  Anti - idiyotip Antikorların Kullanılması (2002 – 2004)
  38. Ticari Alüminyum - HBV Aşılarının Bağışıklamadaki Etkinliğinin Monoklonal Antikorlar ile Artırılması (1999 – 2000)
  39. Protein ve Biyomembranların Yapı ve Dinamiklerinin 3 - Hidroksiflavon Temelli Flüoresans Problar ile İncelenmesi (2002 – 2005)
  40. Yeni Oldukça Hidrofobik ve Foto - Kararlılığa Sahip 3 - Hidroksiflavonların Sentezi ve Özellikleri ve bu Probların Biyomembran Çalışmalarında Uygulamaları (2004 – 2006)
  41. Characterization of The Serum Albumin Binding Sites by Investigating Their Interaction with  3 - Hydroxyflavone Dyes  (2001 – 2003)
  42. Block Copolymers Synthesis, Polymer Gels and Networks on Their Basis, and Their Use As Emulsifiers or Controlled Release Formulations (1998 – 2000)
  43. Degradable Multicomponent Polymer Systems (2000 – 2003)

Uluslararası Projeler:

 

  1. Improving research capacity of TUBITAK MRC Food Institute on functional foods, nutraceuticals, and natural health products -  NutraHEALTH, (2012 - 2015)
  2. Development of novel and advanced decontamination sustainable technologies for the production of high quality dried herbs and spices, GreenFooDec, (2012 - 2014)
  3. Beneficial effects of dietary bioactive peptides and polyphenols on cardiovascular health in human -  BACCHUS, (2012 - 2016)
  4. A European network for mitigating bacterial colonisation and persistence on foods and food processing environments -  COST Action FA1202, (2012 - 2016)
  5. Resource efficient and safe food production and processing - RESFOOD, (2012 - 2015)
  6. International workshop and study tour and training programmes - UNISWORK, (2012 - 2017)
  7. Total diet study - EXPOSURE, TDS, (2012 - 2016)
  8. EUROFIR - NEXUS, (2012 - 2014)
  9. Investigations on the production of natural phytogenous lecithins and liposomal nano - emulsifiers from sunflower seeds & hazelnut, Ukraine– Turkey, (2011 - 2014)
  10. AB(D) - Updated food composition database for nutrient intake, European Food Safety Authority (EFSA), EFSA - AB, (2012)
  11. Development of a sampling plan for aflatoxin analysis in dried figs, International Nut And Dried Fruit Foundation, (2011 - 2012)
  12. Structure - Function relationship of a new ring finger E3 ubiquitin ligase, a dominant regulator of TGF - b signaling pathway and TGF - b - dependent tumor suppression, (2011 - 2013)
  13. Developing European Standards for bee pollen and royal jelly: quality, safety and authenticity - APIFRESH, (2010 - 2013)
  14. “Why are some molecules sweet?” – NMR investigations on structure - taste relationship as revealed by the interactions between sweetener and water molecules and sweetener - cyclodextrin complexes, (2010 - 2013)
  15. Novel integrated strategies for worldwide mycotoxin reduction in the food and feed chains -  MYCORED, (2009 - 2013)
  16. Enhancing access and services to East European users towards an efficient and coordinated Pan - European pool of NMR capacities to enable global collaborative research and boost technological advancements  -  EAST - NMR, (2009 - 2013)
  17. Study for boza manufacturing and application to the Korean food system, and kimchi manufacturing and application to the Turkish food system, (2009)
  18. Improving the scientific and technological research capacity of Food Institute on safety and technology of food packaging – SAFETechnoPACK, (2008 - 2012)
  19. Towards the harmonisationof analytical methods for monitoring food quality and safety in the food supply chain -  MoniQA, (2007 - 2012)
  20. Improving the processing of four fermented beverages from Eastern European countries – FERBEV, (2006 - 2009)
  21. Food safety and hygiene networking with new EU member states and associated candidate countries – SAFOODNET, (2006 - 2009)
  22. Biochemical mechanisms of hazelnut rancidity and impact on quality, CNR, (2006 -2008)
  23. European food information resource network EuroFIR, (2005 -2010)
  24. Sampling of hazelnuts for aflatoxin analysis, (2005)
  25. Food Safety  -  forming a European platform for protecting consumers against health risks – SAFEFOODERA, (2004 - 2009)
  26. Integration of mycotoxins and toxic moulds in the global system for food safety  -  MYCO - GLOBE, (2004 - 2007)
  27. Improving quality and safety and reduction of cost in the European organic and "Low Input" food supply chains – QualityLowInputFood, (2004 - 2009)
  28. Thermally processed foods: possible health implications – COST 927, (2004 – 2008)
  29. Electronic nose applications in food microbiological analysis and aroma evaluation, (2003 - 2006)
  30. To increase the participation of EC member candidates to the FP6 projects with the help of member countries – FOODLINK, (2004 - 2005)
  31. Heat - generated food toxicants  -  identification, characterisation and risk minimisation – HEATOX, (2003 - 2007)
  32. Biopolyester production from carbon sources and their potential utilization in food preservation -  EUREKA - EUROENVIRON, (2000 – 2002)