Ulusal Projeler:
- Fonksiyonel instant çay geliştirilmesi ve sağlık üzerine etkilerinin belirlenmesi, (2011 - 2014)
- Bazı kuruyemiş ürünlerinin raf ömürlerinin belirlenmesi ve kalitesinin iyileştirilmesine yönelik araştırmalar, (2012 - 2015)
- Fındıktan katma değerli yeni ürün geliştirilmesi, (2013 - 2015)
- Yüksek kalitede aromatik bitki ve baharatların üretimi için sürdürülebilir yeni ve ileri dekontaminasyon teknolojilerinin geliştirilmesi projesi (2102 - 2014)
- Türk yeşil çayının kalitesinin artırılması ve yeni ürünlerin geliştirilmesi, (2008 - 2012)
- Ulusal gıda kompozisyonunun belirlenmesi ve yaygın - sürekli paylaşım sisteminin oluşturulması, (2008 - 2013)
- Gıda güvenliğinde erken teşhis, tanı ve risk değerlendirme merkezi oluşturulması, (2011 – 2013)
- Ulusal Gıda İnnovasyon merkezi oluşturulması, (2009 – 2010)
- TÜBİTAK MAM GIDA Enstitüsü'nün gıda güvenliği alanında bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesinin arttırılması: Gıda Güvenliği İçin Mükemmeliyet Merkezi, (2006 – 2009)
- Hardaliye içeceğinin üretim yöntemlerinin iyileştirilmesi ve standart üretimi, (2012 – 2013)
- Türk boza içeriğinin bağışıklık sistemine ve süt verimi üzerine etkisi, (2011 – 2013)
- Meyve suyu ve nektarlarda kalite kontrol çalışmaları, (2010 – 2013)
- Özmarka ürünlerinin kalite parametrelerinin belirlenmesi ve sürekliliğinin sağlanması, (2008 – 2013)
- İstanbul Gümrük Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü Akreditasyon Teknik Danışmanlık Hizmeti, (2012 – 2013)
- Orman gülü bitkisinden elde edilen deli ballarda grayonotoksin miktarlarının araştırılması, (2012)
- Pazarköy/Mengen peynirinin standardizasyonu, (2012)
- Nem kontrollü buzdolabı sebzelik prototipinin sebzelerin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması, (2010 - 2011), (2011 - 2013)
- Şeker şuruplarında raf ömrü çalışması, (2011 - 2012)
- Bulaşık makinelerinde oluşan plastik ve gıda kaynaklı istenmeyen kokuların araştırılması, (2011)
- Siyah Türk çayının demlenme sonrası içilme süresinin kimyasal ve duyusal açıdan belirlenmesi, (2011)
- Geleneksel fermente bir içecek olan hardaliyenin karakterizasyonu ve klinik uygulama, (2011 - 2012)
- Biyolojik numunelerde DEHP ve türevlerinin LC - MS - MS İle tayini, (2011)
- Canlı hayvan ve hayvansal ürünlerde kalıntı seviyelerinin araştırılması, (2009 - 2012)
- Yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve katma değerli ürünler haline getirilmesi, (2010 – 2012)
- Fındık füresinde tağşişin saptanmasına yönelik analiz yöntemlerinin araştırılması, (2010 - 2011)
- Balıklarda malaşit yeşili kalıntılarının izlenmesi, (2010)
- Pet şişeyle ambalajlanmış sularda oluşan istenmeyen kokuların araştırılması, (2009)
- Raf ömrü süresince meyve sularının antioksidan aktivite ve kalite değişimi, (2009 - 2010)
- Süt yağında bitkisel margarin ve diğer yağların tespitini sağlayabilecek rutin ve güvenilir analitik yöntemin geliştirilmesi, (2009 - 2010)
- Yenilikçi zeytin ürünlerinin geliştirilmesi, (2009 - 2010) Kenger ve kapari bitkilerinden tüketime hazır kuru çorba formülasyonlarının oluşturulması, (2008 - 2009)
- Yenilikçi yöntemlerle yeni fındık ürünlerinin elde edilmesi, (2008 - 2009)
- Bazı yöresel süt ürünlerinin ayrılan laktik asit bakterilerinin karakterizasyonu, (2008 - 2009)
- Zeytin yapraklarında fenolik bileşiklerin analizi ve yöntem validasyonu, (2008 - 2009)
- İnvert şekerde raf ömrü belirleme, (2008 - 2010)
- LC - MS/MS Pestisit analiz seti geliştirilmesi, (2008)
- Çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirin besin öğelerinin belirlenmesi ve sağlıklı beslenme açısından değerlendirilmesi: klinik araştırma, (2008 - 2009)
- Fonksiyonel Gıdalar ve Klinik Araştırma Laboratuvarının kurulması, (2008 - 2009)
- Fonksiyonel gıda olarak taze ve gün kurusu kayısının bazı fizyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve sağlıklı beslenme açısından değerlendirilmesi: Klinik araştırma, (2007 - 2008)
- Bazı sebze ve meyveler için MAP çalışması yapılması, (2007 - 2008)
- Fındık ilave işleme süreçlerinin (further processing) aflatoksin üzerine etkisi, (2007 - 2008)
- Gıda Moleküler Biyolojisi Laboratuvarı kurulması, (2007 - 2010)
- Türkiye'ye özgü küf koleksiyonun iyileştirilmesi ve kullanımına yönelik araştırma altyapılarının oluşturulması, (2007 - 2010)
- Zeytinyağı ve fındık yağı karışımlarının tanımlanmasında yeni bir yöntemin geliştirilmesi, (2007 - 2009)
- Türkiye'de yetişen 18 çeşit fındığın natürel ve kavrulmuş olarak tat, aroma ve duyusal yönden araştırılması ve özellikleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi, (2007 - 2008)
- Gıdaların raf ömrünün uzatılması için aktif ambalaj filmi geliştirilmesi ve özelliklerinin belirlenmesi, (2007 - 2010)
- Adıyaman ve Diyarbakır'da bal üretiminde verim ve kalitenin artırılması, (2006 - 2007)
- Kayısının sağlıklı beslenme açısından değerlendirilmesi - klinik araştırma, (2006 - 2007)
- Gıda Kalıntı Laboratuvarının kurulması ve akreditasyonu, (2005 -2008
- Yenilikçi gıda işleme teknolojileri için pilot tesis kurulması, (2005 - 2007)
- Hurmanın yeni ürünlere işlenmesi ve hurma çekirdeğinin değerlendirilmesi, (2005 - 2006)
- Gıda güvenliği sağlama sistemi geliştirilmesi, (2005 - 2006)
- Çay tohum yağı eldesi ve saponin maddesinin saf olarak elde edilmesi, (2005)
- Solar kurutucu prototip geliştirme ve ürün kurutma çalışmaları, (2005)
- Zenginleştirilmiş buğday unu ve ekmek örneklerinin bazı vitamin ve mineraller yönünden incelenmesi, (2005 - 2006)
- Starter kültür ile üretilen kefirin raf ömrünün uzatılması, (2005)
- Gıda sanayi yan ürünleri ve atıklarından biyobozunur malzeme üretimi, (2005 - 2006)
- Doğal ve sentetik biyobozunur polimerler kullanılarak gıda ambalaj malzemelerinin elde edilmesi ve uygulama alanlarına yönelik olarak özelliklerinin geliştirilmesi, (2005 – 2008)
- Ülkemize Özgü Starter Kültür Geliştirilmesi, (2004 - 2006)
- Vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş ekmek ve tamamlanmış tam buğday unu üretimi, (2004)
- Çeşitli un, ekmek ve ekmek karışımlarının enerji ve besin öğelerinin bileşimlerinin belirlenmesi, (2004)
- Vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş ekmeğin, çocuklar, yetişkinler ve zayıflama diyeti uygulayan bireylerde kan düzeylerine etkisinin değerlendirilmesi, (2004 - 2005)
- Bazı vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş un formülasyonu oluşturulması, (2004)
- Zenginleştirilmiş ekmek ve tamamlanmış tam buğday unu üretimi, (2004)
- İhracata yönelik siyah zeytin üretimi, (2003 - 2005)
- Doğal yöntemle işlenmiş Marmara Bölgesi zeytinlerinin çeşitli aşamalardaki demir içeriğinin belirlenmesi, (2003)
- Yüksek aktiviteli bireyler için özel beslenme amaçlı makarna formülasyonu geliştirilmesi, (2003)
- Çocuklar için vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş makarna formülasyonu geliştirilmesi, (2003)
- Vitamin ve minerallerce zenginleştirilmiş çocuk reçeli formülasyonu oluşturulması, (2003)
- Fındıklarda aflatoksin oluşumuna etki eden faktörlerin ve önleyici tedbirlerin belirlenmesi, (2002 – 2005)
- Türk fermente ürünlerinden izole edilen laktik asit bakterilerinin, antimikrobiyal ve probiyotik özelliklerinin belirlenmesi, (2002 – 2004)
- Zenginleştirilmiş - dayanıklı ekmek formülasyonu geliştirilmesi, (2002)
- Zenginleştirilmiş ekmek formülasyonu geliştirilmesi T.C.Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Levazım Maliye Okulu, (2001)
- Bazı hazır soğuk yemeklerin enerji ve besin ögeleri bileşimlerinin belirlenmesi ve sağlıklı beslenme açısından değerlendirmesi, (2001)
- Siyah zeytinde bozulma yapan bazı bakterilerin belirlenmesi ve önlenmesi, (2001)
- Uzun süre dayanıklı ekmek formülasyonunun geliştirilmesi ve vitamin - minerallerce zenginleştirilmiş ekmek üretimi, K.K.K. Levazım Maliye Ok. Merk. Kom, (2000 – 2001)
- Acil rasyon, müfreze rasyon ve pişmeye hazır rasyon paketleri üretimi protipi çalışması, K.K.K. Levazım Maliye Ok. Merk. Kom, (2000 – 2001)
- Diyabetik çikolatalı ürünün formülasyon çalışması ve sağlıklı beslenme açısından değerlendirilmesi, (2000)
- Humus’un kimyasal bileşiminin belirlenmesi ve sağlıklı beslenme açısından Değerlendirilmesi, (2000)
- Çabuk diyet çorba ürünün formülasyon çalışması ve sağlıklı beslenme açısından değerlendirilmesi, (2000)
- Mikroorganizmalar yardımı ile biyobozunur plastik üretim ve gıda sanayiinde potansiyel kullanımı, (1998 – 2000)
- Türkiye’nin Tarımsal Mikoflorasını Oluşturan Küflerin Endüstriyel Öneme Sahip Metabolik Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Küf Koleksiyonu Merkezi Oluşturulması, (1996 – 1998)
- Önemli ihraç ürünlerinin kalitelerinin korunması, (1994 – 1993)
Hayvan Biyoteknolojisi
- Saf Hat Yumurtacı Tavuklarda Bazı Verim Özelliklerine Yönelik Markör Destekli Seleksiyon İçin Markör-Qtl Temelli Panel Sisteminin Oluşturulması (2018-2022)
- Düşük Kaliteli Çaylardan Tip II Diyabet Riskini Azaltma Özelliğine Sahip Fonksiyonel Gıda Katkı Maddelerinin Üretimi (2015-2018)
- Çeşitli Hastalıklar (SSPOE, HEPATİT) İçin Transgenik Fare Modellerinin Geliştirilmesi (2014-1015)
- MAM Biyosensör Cihaz Geliştirilmesi (2013-2015)
- Ulusal Biyoçeşitliliğin ve Gen Kaynaklarının Korunması Hedefleri Doğrultusunda Büyük Memeli Türlerinin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi (2010 – 2014)
- TÜBİTAK MAM GMBE'de Yüksek Patojenik Organizmalarla Çalışmak için Biyogüvenlik Seviyesi 3 Laboratuvar Altyapısının Kurulması (2009 – 2011)
- Türkiye Yerli Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarından Bazılarının In Vitro Korunması ve Ön Moleküler Tanımlanması – 1 (TÜRKHAYGEN - 1) (2007 – 2011)
- Modern Biyoteknolojik Yöntemler Kullanılarak Dondurulmuş Koç Sperması Ve Cinsiyeti Belirli İnek Embriyosu Üretimi (2008 – 2011)
- Anadolu Yerli Sığır Irklarının Klonlanması (2005 – 2009)
- Transgenik Farelerin Meme Bezlerinde İnsan Gamma İnterferon Salgılanması (2005 – 2008)
- Sığır ve Fare Nükleer Transferinde Biyolojik Kaynakları Optimize Etmek İçin Dondurma Tekniğinin Geliştirilmesi (2005 – 2008)
- Sığırlarda Klonlama Stratejilerinin Geliştirilmesi (2002 – 2005)
- Antianjiogenik Antikanser Uygulamaların İnvitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2002 – 2005)
- Doğu Akdeniz Bölgesi Domates Seralarında Gövde Nekrozuna Neden Olan Bakteriyel Hastalık Etmenlerinin Saptanması, Epidemiolojileri ve Entegre Mücadelesi Üzerinde Araştırmalar (1999 – 2002)
- Hibridoma, Rekombinant DNA ve Transgen Teknolojilerinin Gebze TÜBİTAK’da Kurulması (1987 – 1993)
Bitki Biyoteknolojisi
- Ayçiçeğinde İleri Moleküler Yaklaşımlar Kullanılarak Kuraklığa Toleransı Yüksek Ebeveyn Hatların Geliştirilmesi (TAGEM/ 20 / AR-GE / 21 (2021-2024)
- Haşhaş Bitkisinde Hücre Süspansiyon Kültürü İle Tebain Üretimi (2017-2019)
- Zeytin Bitkisinde (Olea Europaea L.) Kuraklik Stresi Yanitinda Epigenetik Regülasyon (2018-2021)
- MAM-CRISPR/CAS9 Teknolojisi İle Tetrahidrokannabinol (THC/Esrar) İçeriği Sınırlandırılmış Kenevir Bitkisi Geliştirilmesi (2019-2022)
- Böceklere Dayanıklı Transgenik Mısır Bitkilerinin Geliştirilmesi (2010 – 2015)
- Prepatory Steps Towards a GMO Research - ERA – NET (2013 – 2015)
- Türkiye Geofitlerinin Kültüre Alınması Yeni Tür ve Çeşitlerin İlgili Sektörlere Kazandırılması (2010 – 2014)
- Buğdayda Kuraklıkla İlgili Genlerin İşlevsel Karakterizasyonu ve Mikroarray Analizi (ICGEB) (2010 – 2013)
- Investigation of Possible Uses of Some national rose varieties for landscape and Industrial Purposes (Medical, Cosmetic and Food Sector) (SAN-TEZ)
- Buğdayda Sarı Pas Hastalığı Dayanıklılık Mekanizmasının Yeni Nesil İki Boyutlu Sıvı Kromatografi Sistemi Kullanılarak Proteom Düzeyinde İncelenmesi (2009 – 2013).
- Kışlık Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.)'da Sarı Pas Hastalığına Dayanıklılık İçin Moleküler Markörlerin Geliştirilmesi (2006 – 2011)
- Bitki, Alg ve Mikroorganizmalar Kullanılarak, Hidrokarbonlarla Kirlenmiş Alanları İyileştirilmesinin Araştırılması (2006 – 2010)
- Sürdürülebilir Toprak Kullanımı ve Gıda Güvenliğini Artırmak İçin Fitoteknolojiler (COST 859, 2005 – 2010)
- Aegilops tauschii’de Tuz Stresine Dayanıklılığı Sağlayacak Yeni Gen Kaynaklarının Belirlenmesi ve Fizyolojik, Moleküler Karakterizasyonu (2005 – 2008)
- Buğdayda kuraklık ve Absisik Asitten Sorumlu Genlerin mRNA Farklılık Gösterim Tekniğiyle Belirlenmesi
- Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Ağır Metal Akümülatör Bitkilerin Belirlenmesi ve Geliştirilmesi
- Kâğıtlık Hammadde Nitelikleri Biyogenetik Olarak Geliştirilmiş Kavak Klonlarının Etüd ve Araştırılması II (1999 – 2001)
- Pamuk Bitkisine Ağır Metallere ve Mantar Hastalıklarına Karşı Genetik Mühendisliği ile Dayanıklılık Kazandırılması (1999 – 2001)
- EUREKA - 1322 Cereal Stresstol Projesi- Buğday ve Arpada Abiyotik Stres Toleransı (1998 – 2001)
- Hızlı Büyüyen Orman Ağaçlarının Mikroçoğaltımı: Paulownia elongata’nın Endüstriyel Amaçlar için Mikro üretim Sistemlerinin Kurulması (1998 – 1999)
- Development of Genetically Qualified Poplar Clones for Paper and Pulp Industries II (1999 – 2001)
- Pamukta kuraklık ve yüksek sıcaklığa karşı anlatım yapan genlerin tespit edilmesi ve bu streslere dirençli çeşitlerin geliştirilmesi (DPT)
Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknolojiler
- Unlu Mamül Sektörüne Yönelik Endüstriyel Enzime Ait Ekonomik Üretim Sistemlerinin Geliştirilmesi / İyileştirilmesi (Un-En) (2016-2019)
- Tarımsal Atıkları ve Selülozik Biyokütleyi Değerlendirmeye Yönelik Enzim ve Mikroorganizma Geliştirilmesi (2013 – 2016)
- Biowaste4SP- Turning Biowaste into Sustainable Products: Development of Appropriate Conversion Technologies Applicable in Developing Countries (2012 – 2015)
- Biyolojik Yöntemle Kömürün Gazlaştırılması ve Hümik Asit (2011 – 2013)
- Biyoteknolojik Uygulamalarda Doğal Ürün Kaynağı Ekstremofiller: Mühendislik Prensipleri ile Ozmoregülasyon Stratejilerinin İncelenmesi (2011 – 2012)
- Soğuk ve Sıcaklık Stresinin Rhodobacter capsulatus Bakterisinde Hidrojen Üretim Metabolizması Üzerine Etkileri (2009 – 2011)
- Biyolojik Yolla Kömürden Humik Asit Üretim Ön Çalışması (2009 – 2010)
- Türkiye’de Enzim Endüstrisine Yönelik Mikroorganizma Kaynak Merkezi Altyapısının Oluşturulması (2007 – 2009)
- Akaryakıtlar için Ulusal Marker Sistemi Projesi (2007 – 2008)
- Stability, Comformational Characterızation and Biocatalytic Applications of Native and Modified Alkaline Proteases Purified from Alkaliphilic Bacillus Strains (2006 – 2008)
- Model Bakterilerde Sitokrom cbb3 Oksidaz Genlerinin ve Yeni Tip Elektron Taşıyıcı Proteinlerin İncelenmesi (2002 – 2004)
- Fungal Enzymes on the Production of Whitelined Chipboard: Technological and Economical Implications (2003 – 2005)
- The Screening and Developing of Industrial Important Protein Producer Bacteria from Local Ecosystem (2002- 2004)
- Novel Electron Carriers in Rhodobacter Species (Rhodobacter Türlerinde Yeni Tip Elektron Taşıyıcılar (…. – 2003)
Tıbbi Biyoteknolojiler
- COVID 19 (2020-2021)
- Kanser Tedavisine Yönelik Monoklonal Antikor (Cetuximab) Etken Maddeli Biyobenzer İlacın Cho Hücre Hattında Geliştirilme ve Üretimi Projesi (2020-2021)
- MAM - COVID-19 ve Cd19 Hedefli Car-T Hücre Tedavi Sistemi Geliştirilmesi (2020-2022)
- Üç Boyutlu Biyo-Yazıcı İle Fonksiyonel Canlı Biyomürekep ve Kişiye Özel Yara Örtüsü Üretimi (2020-2022)
- Solid Tümörlere Yönelik Ftalosiyanin Tabanlı Yönlendirilmiş Teranostik Moleküllerin Geliştirilmesi (2017-2021)
- Kolon Kanseri Tedavisinde Hedeflendirilmiş Gen ve İlaç Taşıyıcısı Yeni Dendritik Nanoyapıların Geliştirilmesi (2019-2022)
- ICGEB - Cetuximab-Mediated Molecular Targeted Therapy Through Nanoceiia (2019-2021)
- Medikal Biyoteknoloji Araştirma Merkezi Altyapı Kurulumu Projesi (2016-2021)
- Kanama Durdurucu Ürünler ve Doku Yapıştırıcı Ürünlerin Geliştirilmesi (2020-2021)
- UV Dezenfeksiyon Cihaz Ve Sistemleri Geliştirilmesi (2020-2021)
- MAM-Kemik Tedavisi İçin Hücresel Tedavi Temelli Doku Mühendisliği Stratejileri (2018-2020)
- MAM-İlaç Taraması İçin Üç Boyutlu Akciğer Kanseri Speroid Modeli Geliştirilmesi (2018-2020)
- MAM-Akciğer Kanserinde Lyn Tirosin Kinazın Potansiyel Katalitik Özelliği Bulunmayan Düzenleyicileri Olarak Yeni Terapötik Hücre Penetran Peptidlerin Belirlenmesi (2018-2020)
- Glioblastoma Multiforme İçin Ekstrasellüler Vezikül/Serum Tabanlı Tümör Biyomarker Tarama Çalışmaları (2017-2019)
- Tersine Genetik Ve Sentetik Biyoloji Yöntemleri Kullanılarak Hücre Temelli Influenza Prototip Aşı Geliştirilmesi (2015-2018)
- Biyobelirteç Temelli Akciğer Kanseri Erken Tanı Ve Tarama Sistemi Geliştirilmesi (AKMARK) (2015-2018)
- İnsana Uyumlu Anti Anjiogenik Rekombinant Antikor Yapılarının Nude Fare Tümör Modelinde Tümör Baskılayıcı Etkilerinin İncelenmesi (DAKİNAT 2) (2015-2016)
- Kanser Tedavisinde Kullanılmak üzere Yerli Biyoteknolojik İlaç Geliştirilmesi ve Üretilmesi (2014-2019)
- Kanama Durdurucu (Hemostatik) Özellikte Biyomalzemelerin Üretim ve Uygulama Çalışmaları (2014-2015)
- Tütün Mamullerinin Üretiminde Kullanılan Girdilerin Değerlendirilmesi Amacıyla Fizibilite Çalışmalarının Yapılması (2013 – 2014)
- Tümör damarlanmasını durdurmaya yönelik (antianjiogenik) insansı antikorların geliştirilmesi (DAKİNAT) (2011 – 2014)
- Aşı - Antikor Kompleksi ile Yüklenen Farklı Alt Tipteki Dentritik Hücrelerin Transgenik HBV Farelerdeki Teröpatik Etkilerinin Araştırılması (2011 – 2012)
- Hepatit B Aşısı Geliştirme ve Hepatit B Aşılarının Etkinliğini Artırmaya Yönelik Yaklaşımlar (2010 – 2011)
- Yeni Oligoelektrolit Temelli Nano Taşıyıcıların Hedefli İlaç ve Gen Salım Amacıyla Moleküler Tasarım ve Hücre Çalışmaları (2010 – 2012)
- Terapötik İmmünizasyonların HBV Antijenlerine Toleransın Geliştiği Bir Ortamda Hücresel Cevaba Olan Etkilerinin ve Moleküler Mekanizmalarının İncelenmesi (TARAL 1001) (2009 – 2013)
- Inhibition of Recurrence of Craniopharyngiomas by the Controlled Release of Imatinib from Microspheres Composed of Poly (lactic - co - glycolic) Acid Copolymers (PLGA) (2008 – 2011)
- Fighting Aneurysmal Diseases (2008 – 2012)
- Proteom Araştırma Merkezi Projesi (2008 – 2010)
- İmatinib İçeren Biyobozunur Poli(Laktik - Glikolik Asit) Kopolimeri (PLGA) Mikrokürelerin Kraniofarengiomlarda Nüksü Engelleyebilirliğinin Araştırılması (2008 – 2010)
- VEGF/VEGFR - 2 Etkileşimini Engelleyen İki Rekombinant Antikorun (kdr1.3 ve kdr2.6) Karakterizasyonu (2008 – 2009)
- Türkiye Yerli Evcil Hayvan Genetik Kaynaklarından Bazılarının In Vitro Korunması ve Ön Moleküler Tanımlanması - 1 (TÜRKHAYGEN - 1) (2007 – 2011)
- Non – Viral Gen Tedavisi Amaçlı Yeni Organik Supramoleküler Nanotüp Vektörler (2007 – 2009)
- Antianjiyogenik Antikanser Uygulamaların In Vitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2001 – 2006)
- İşlevsel Genomik Alanında TÜBİTAK GMBE’nin Bilimsel ve Teknik Araştırma Kapasitesinin Güçlendirilmesi (2006 – 2009)
- Antianjiyogenik Antikanser Uygulamaların In Vitro Olarak ve Hepatosellüler Kanser Oluşturulmuş Transgenik Farelerde in Vivo Olarak Gerçekleştirilmesi (2001 - 2006)
- The Use of Biopolymers in the Development of an"Artificial Liver" for Utilization in Liver Failure (2001 - 2006)
- Hepatit B Virüsüne Karşı Aşı Geliştirme Çalışmalarında Anti - idiyotip Antikorların Kullanılması (2002 – 2004)
- Ticari Alüminyum - HBV Aşılarının Bağışıklamadaki Etkinliğinin Monoklonal Antikorlar ile Artırılması (1999 – 2000)
- Protein ve Biyomembranların Yapı ve Dinamiklerinin 3 - Hidroksiflavon Temelli Flüoresans Problar ile İncelenmesi (2002 – 2005)
- Yeni Oldukça Hidrofobik ve Foto - Kararlılığa Sahip 3 - Hidroksiflavonların Sentezi ve Özellikleri ve bu Probların Biyomembran Çalışmalarında Uygulamaları (2004 – 2006)
- Characterization of The Serum Albumin Binding Sites by Investigating Their Interaction with 3 - Hydroxyflavone Dyes (2001 – 2003)
- Block Copolymers Synthesis, Polymer Gels and Networks on Their Basis, and Their Use As Emulsifiers or Controlled Release Formulations (1998 – 2000)
- Degradable Multicomponent Polymer Systems (2000 – 2003)
Uluslararası Projeler:
- Improving research capacity of TUBITAK MRC Food Institute on functional foods, nutraceuticals, and natural health products - NutraHEALTH, (2012 - 2015)
- Development of novel and advanced decontamination sustainable technologies for the production of high quality dried herbs and spices, GreenFooDec, (2012 - 2014)
- Beneficial effects of dietary bioactive peptides and polyphenols on cardiovascular health in human - BACCHUS, (2012 - 2016)
- A European network for mitigating bacterial colonisation and persistence on foods and food processing environments - COST Action FA1202, (2012 - 2016)
- Resource efficient and safe food production and processing - RESFOOD, (2012 - 2015)
- International workshop and study tour and training programmes - UNISWORK, (2012 - 2017)
- Total diet study - EXPOSURE, TDS, (2012 - 2016)
- EUROFIR - NEXUS, (2012 - 2014)
- Investigations on the production of natural phytogenous lecithins and liposomal nano - emulsifiers from sunflower seeds & hazelnut, Ukraine– Turkey, (2011 - 2014)
- AB(D) - Updated food composition database for nutrient intake, European Food Safety Authority (EFSA), EFSA - AB, (2012)
- Development of a sampling plan for aflatoxin analysis in dried figs, International Nut And Dried Fruit Foundation, (2011 - 2012)
- Structure - Function relationship of a new ring finger E3 ubiquitin ligase, a dominant regulator of TGF - b signaling pathway and TGF - b - dependent tumor suppression, (2011 - 2013)
- Developing European Standards for bee pollen and royal jelly: quality, safety and authenticity - APIFRESH, (2010 - 2013)
- “Why are some molecules sweet?” – NMR investigations on structure - taste relationship as revealed by the interactions between sweetener and water molecules and sweetener - cyclodextrin complexes, (2010 - 2013)
- Novel integrated strategies for worldwide mycotoxin reduction in the food and feed chains - MYCORED, (2009 - 2013)
- Enhancing access and services to East European users towards an efficient and coordinated Pan - European pool of NMR capacities to enable global collaborative research and boost technological advancements - EAST - NMR, (2009 - 2013)
- Study for boza manufacturing and application to the Korean food system, and kimchi manufacturing and application to the Turkish food system, (2009)
- Improving the scientific and technological research capacity of Food Institute on safety and technology of food packaging – SAFETechnoPACK, (2008 - 2012)
- Towards the harmonisationof analytical methods for monitoring food quality and safety in the food supply chain - MoniQA, (2007 - 2012)
- Improving the processing of four fermented beverages from Eastern European countries – FERBEV, (2006 - 2009)
- Food safety and hygiene networking with new EU member states and associated candidate countries – SAFOODNET, (2006 - 2009)
- Biochemical mechanisms of hazelnut rancidity and impact on quality, CNR, (2006 -2008)
- European food information resource network EuroFIR, (2005 -2010)
- Sampling of hazelnuts for aflatoxin analysis, (2005)
- Food Safety - forming a European platform for protecting consumers against health risks – SAFEFOODERA, (2004 - 2009)
- Integration of mycotoxins and toxic moulds in the global system for food safety - MYCO - GLOBE, (2004 - 2007)
- Improving quality and safety and reduction of cost in the European organic and "Low Input" food supply chains – QualityLowInputFood, (2004 - 2009)
- Thermally processed foods: possible health implications – COST 927, (2004 – 2008)
- Electronic nose applications in food microbiological analysis and aroma evaluation, (2003 - 2006)
- To increase the participation of EC member candidates to the FP6 projects with the help of member countries – FOODLINK, (2004 - 2005)
- Heat - generated food toxicants - identification, characterisation and risk minimisation – HEATOX, (2003 - 2007)
- Biopolyester production from carbon sources and their potential utilization in food preservation - EUREKA - EUROENVIRON, (2000 – 2002)