PROJE ADI | : |
Yüksek kalitede aromatik bitki ve baharatların üretimi için sürdürülebilir yeni ve ileri dekontaminasyon teknolojilerinin geliştirilmesi projesi |
DESTEKLEYEN | : | EU FP7 |
SÜRE | : | 2012-2014 |
PROJENİN AMAÇLARI | : |
Amaç: GREENFOODEC projesi ile aromatik bitki ve baharatların yüksek kalitede muhafazasında ve mikotoksin/mikrobiyal dekontaminasyonunda karşılaşılan mevcut sorunların üstesinden gelebilecek yeni ve ileri dekontaminasyon teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, baharatların korunmasında/muhafazasında kullanılan Mevcut teknolojilerden kaynaklanan sınırlamaları gidermek için dört yenilikçi alternatif teknoloji ile; Yüksek basınçlı CO2+ultrason, soğuk plazma, elektromanyetik enerji: mikrodalga ve kızıl ötesi ısıtma, dekontaminasyon çalışmaları gerçekleştirilecektir. |
PROJENİN SONUÇLARI | : |
Gıda sektörü için katma değeri yüksek ürünler üretebilecek yeni alternatif dekontaminasyon teknolojisi/teknolojileri. |