Hardaliye İçeceğinin Üretim Yöntemlerinin İyileştirilmesi ve Standart Üretimi

-A +A
PROJE ADI :

Hardaliye İçeceğinin Üretim Yöntemlerinin İyileştirilmesi ve Standart Üretimi

DESTEKLEYEN : Kırklareli Sanayii ve Ticaret Odası
SÜRE : 2012-2013
PROJENİN AMAÇLARI :

Bu projenin amacı Hardaliye içeceğinin standardizasyonu için karakterize edilmesi ve seçilen  starter kültürler kullanılarak üretim yönteminin iyileştirilmesidir.

Hardaliye Trakya Bölgesi’nde hardal ve vişne yaprağı ile yapılan bir fermente üzüm içeceğidir. Kırklareli’nde hemen hemen her evde üretilerek tüketilmektedir. Ancak doğal fermantasyona bırakıldığı için her üretilen Hardaliye farklı lezzette olmaktadır. Ayrıca kullanılan hardal ve vişne yaprağı mikrobiyolojik risk içeren katkılardır. Hardal içeceğin fermantasyonunu olumsuz yönde etkileyip kısa zamanda bozulmasına neden olmaktadırlar. Bu olumsuzluğu engellemek için üretilen Hardaliye’lere kimyasal koruyucular katılmaktadır. Hardaliye’nin standardizasyonunu sağlamak için projede uygun starter kültürler seçilerek üretim yöntem basamakları starter kültürlerin uygulanmasına olanak sağlayacak şekilde iyileştirilmiştir.

PROJENİN SONUÇLARI :
  • Standart Hardaliye üretimine uygun starter kültürler
  • Hardaliye içeceği üretim yöntemi

Standart Hardaliye içeceği 

Fotoğraflar