PROJE ADI | : | Improving quality and safety and reduction of cost in the European organic and "Low Input" food supply chains – QualityLowInputFood (Qlif). |
DESTEKLEYEN | : | EU FP6 |
SÜRE | : | 2004-2009 |
PROJENİN AMAÇLARI | : |
Projesinin temel amacı, organik ve düşük girdili gıda zincirinde kalite ve gıda güvenliği artıracak ve üretim maliyetlerini düşürecek stratejilerin geliştirilmesidir. Çataldan tarlaya yaklaşımı benimsenerek gıda zincirinin tüm aşamalarında organik tarım ve organik gıda üretimini geliştirecek yöntemler araştırılmıştır. Proje, bu genel hedefe ulaşmak için dört alt başlıkta odaklanmıştır:
Proje kapsamında model ürün olarak domates, marul, soğan, elma, buğday, domuz eti, süt/süt ürünleri ve tavukçuluk ürünleri çalışılmıştır. |
PROJENİN SONUÇLARI | : |
Proje sonucunda, işlenmiş organik gıda üreticileri için bir “Organik gıda işlemede pratik uygulama esaları” rehberi ile, tüketime hazır organik sebze ürünlerinin üretiminde klora alternatif stratejiler geliştirilmesi ve süt ürünlerinin besin değerinin daha iyi korunmasına yönelik işleme teknolojilerinin değerlendirilmesi konularında iki adet vaka çalışması raporu yayınlanmıştır. |