Fındıktan katma değerli yeni ürün geliştirilmesi

-A +A
PROJE ADI : Fındıktan katma değerli yeni ürün geliştirilmesi
DESTEKLEYEN : MAM
SÜRE : 2013-2015
PROJENİN AMAÇLARI :

Stok fazlası fındığın değerlendirilmesi ve fındıktan daha fazla gelir elde edilmesi  amacıyla katma değeri yüksek yeni fındık ürünleri geliştirmektir.

Bu proje kapsamında fındık zarının, yağının ve yağı soğuk baskı yöntemi ile kısmen azaltılmış posanın katma değerli ürün eldesinde kullanım olanakları araştırılacaktır.  

PROJENİN SONUÇLARI :

Bu projede fındık tüketimini arttırmak amacı ile yeni ürünler (biyoaktif bileşikler, sıcak/soğuk fındık içecekleri, tozları, vb.)  geliştirilecektir. Fındığın daha ileri teknolojilerle işlenmesiyle katma değeri arttırılacak, böylece bu ürünlerden elde edilecek ekonomik kazanç en az iki katına çıkarılabilecektir. 

Fotoğraflar