Geleneksel Fermente Bir İçecek Olan Hardaliyenin Karakterizasyonu ve Klinik Uygulama

-A +A
PROJE ADI :

Geleneksel Fermente Bir İçecek Olan Hardaliyenin Karakterizasyonu Ve Klinik Uygulama

DESTEKLEYEN : Kalkınma ajansı projesi
SÜRE : 2011-2012
PROJENİN AMAÇLARI :

Geleneksel gıdaların üretim ve tüketiminin artırılması.

Geleneksel içeceklerimizden hardaliye bileşenleri yönünden ve içerdiği bazı fonksiyonel özellikteki ögeler yönünden klinik araştırma ele alınmıştır.  

PROJENİN SONUÇLARI :

: Araştırma sonuçlarına göre; hardaliye fonksiyonel bir içecektir. Günlük diyete ek olarak hardaliye tüketiminin bazı antioksidan parametreler üzerindeki olumlu etkisi bulunmaktadır. 

Fotoğraflar