Mengen/Pazarköy Peynirinin Standardizasyonu İçin Teknik Danışmanlık Hizmeti

-A +A
PROJE ADI :

Mengen/Pazarköy  Peynirinin Standardizasyonu İçin Teknik Danışmanlık Hizmeti

DESTEKLEYEN : Pazarköy Belediyesi , Doğu Marmara Kalkınma Ajansı
SÜRE : 2012
PROJENİN AMAÇLARI :

Bu projenin amacı Mengen peynirinin karakterize edilmesi ve oluşumunda etkin mikroorganizmaların belirlenmesi, yapısına ve lezzetine uygun starter kültürlerin bulunmasıdır.

Mengen Peyniri, Pazarköy Bölgesi’nde yaygın olarak üretilen ve tüketilen Bolu’ya özgü bitki ve otlar ile zengin otlaklar ve arazilerdeki bitkiler ile beslenen çoğunlukla ineklerin sütlerinden starter kültür kullanılmadan yapılan yarı yumuşak bir peynirdir. Peynirlerin üretim aşamalarındaki etkin parametreler belirlenmiş ve her aşama mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal ve duyusal yönden karakterize edilmiştir. Projede peynir karakterini bozmayacak starter kültürler bulunmuş ve standart Mengen peyniri işleme yöntemi iyileştirilmiştir.  

PROJENİN SONUÇLARI :
  • Standart Mengen Peyniri üretiminde kullanılabilecek starter kültürler
  • Mengen peyniri üretim prosesi
  • Standart Mengen peyniri

Fotoğraflar