TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsünün Araştırma Kapasitesini Fonksiyonel Gıdalar, Nutrasötikler Ve Doğal Gıda Ürünleri Alanında Geliştirmek-Nutrahealth

-A +A
PROJE ADI : TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsünün Araştırma Kapasitesini Fonksiyonel Gıdalar, Nutrasötikler Ve Doğal Gıda Ürünleri Alanında Geliştirmek-Nutrahealth
DESTEKLEYEN : EU FP7-REGPOT
SÜRE : 2012-2015
PROJENİN AMAÇLARI :

Bu projenin temel amacı TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsünü fonksiyonel gıdalar, nütrasötikler ve doğal gıda ürünleri alanında mükemmeliyet merkezi haline getirmektir.

Proje kapsamında, altyapının ve insan gücünün geliştirilmesi, bilimsel toplantılar düzenlenmesi, bilimsel toplantılara katılınması, iletişim ve bilginin yayılımı, teknik ziyaretler ve araştırmacı değişimi gibi etkinlikleri kapsamaktadır.

PROJENİN SONUÇLARI :

Proje tamamlandığında Gıda Enstitüsü, fonksiyonel gıdalar, nütrasötikler ve doğal gıda ürünleri alanında Türkiye’de lider konumunda olacak. Ayrıca, yaptığı projelerle ve geliştirdiği fonksiyonel ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Fotoğraflar