PROJE ADI | : | Electronic nose applications in food microbiological analysis and aroma evaluation, India- TÜBİTAK, Turkey, Bilateral Agreement. |
DESTEKLEYEN | : | TÜBİTAK İkili İşbirliği |
SÜRE | : | 2003-2006 |
PROJENİN AMAÇLARI | : |
Projenin amacı, gıda kalitesi ve güvenliğinin hızlı yöntemlerle tayini ve izlenmesine yönelik olarak elektronik burunun teknolojisinin kullanım olanaklarının araştırılmasıdır. Bu proje kapsamında , gıdalarda patojen kontaminasyonunun erken tayini ve aroma karakterizasyonu yönelik olarak hızlı , tahribatsız ve ucuz analiz yöntemlerinin geliştirilmesi amacıyla elektronik burn teknolojisinin kullanım imkanları araştırılmıştır. Bu amaçla çalışmalar iki alt başlıkta yürütülmüştür:
|
PROJENİN SONUÇLARI | : | Proje sonuç raporu. |